Mai multe studii europene arată siguranța sălilor de fitness și susțin mișcarea în favoarea sedentarității pentru un sistem imunitar sănătos.

Studiul EuropeActive demonstrează că incidența cazurilor de infectare cu virusul Sars-Cov-2 este sub 1 la fiecare 100.000 de vizite în cluburile de fitness. EuropeActive este principala asociație non-profit a sectorului european de fitness. Datele colectate de Universitatea King Juan Carlos și AWRC Sheffield Hallam University au arătat rata medie de infecție de 0,78 la 100.000 de vizite, studiul fiind efectuat cu peste 62 de milioane de vizite în cluburile de fitness din 14 țări din Europa.

Alt studiu efectuat de Safe Active demonstrează faptul că cluburile de fitness sunt medii sigure cu un risc relativ scăzut de infecție cu Covid-19. Directorul Centrului de Cercetare Avansată în domeniul sănătății de la Universitatea Sheffield Hallam, Prof. Rob Copeland, a declarat că „Datele din Studiul Safe ACTiVE arată că sălile de sport din întreaga UE sunt un loc sigur pentru antrenament și exerciții fizice. (…) Știm că exercițiile fizice regulate pot ajuta la reducerea severității infecției cu Covid-19 și, în plus, a fi activ ne poate ajuta să facem față psihologic atunci când ne confruntăm cu provocările unui al doilea val de pandemie în Europa”.

Un studiu efectuat cinci săli de fitness din Oslo efectuat pe un eșantion de 3764 de persoane cu vârste cuprinse 18 și 64 de ani, fără probleme de sănătate, a evaluat riscul de infectare cu Sars-Cov-2. Jumătate din eșantion a folosit facilitățile cluburilor de fitness, iar cealaltă jumătate nu și a fost folosită drept comparație. Din 3764 de persoane, o singură persoană a fost infectată cu virusul, persoană care aparține grupului care nu mergea la sala de fitness și a fost infectat de la locul de muncă.

Indiferent de antrenamentul pe care îl practici, clubul de fitness Dr.FIT îți oferă siguranța pentru a continua și recomandă mișcarea pentru reducerea riscului infectării cu virusul. Igienizarea sălilor și a aparatelor se face constant, aerul este filtrat (și AERISIT?), iar clasele de grup sunt limitate la 10 persoane.

Surse: Mediafax, Ziarul Financiarul

ro_RO
Alege clubul la care vrei să devii membru